Camping

De Oude Wilg "Salcia Batrana"

De camping.

De receptie bevindt zich bij binnenkomst op het campingterrein, hier kunt u naast registreren ook informatie vinden over de camping en omgeving. Manette werkt in het voor en na seizoen ook al gids/reisleidster voor div reisorganisaties die rondreizen organiseren in Roemenie en weet veel over het land zijn geschiedenis en de mooiste plaatsen van Roemenie. Tudor kent het Fagaras gebergte goed en geeft graag een passend advies voor een mooie bergwandeling.De ruime kampeerweide bied plaats voor zowel de tent als de caravan of camper kampeerder. U mag zelf een plaats op de camping uitzoeken die aan uw wensen voldoet, maar Manette of Tudor helpen u graag bij deze beslissing.

Ook aan de ''kinderen'' is aandacht besteed de educative speelruimte aan jong en oud. Voor de leesliefhebbers is er een bibliotheek. 

U heeft op de camping beschikking over een keuken met kookplaat, magnetron en afwas ruimte. buiten is er een BBQ plaats die door de gasten gebruikt kan worden.

Het sanitair gebouw beschikt over toiletten en douches met koud en warm water wij maken geen gebruik van munt systemen maar gaan er vanuit dat u zuinig met het water omgaat.

Huisdieren zijn welkom, honden aangelijnd en buiten het terrein uitlaten.

 

Omgeving

Bergsport

De camping ligt aan de voet van het Fagaras gebergte met de beroemde Tranfagarasan op steenworp afstand, deze berg route moet u gereden hebben. Maar de oude wilg is ook een ideale uitvals bassis om dit schitterende natuur gebied te verkennen. Wij helpen u graag met het uitstippelen van een dagwandeling of een meerdaagse trektocht door de bergen.


Bij het zien van dit filmpje kunt u een indruk krijgen van de schitterende route door het Fagaras gebergte via de Transfagarasan.


Natuur en cultuur.

Aan de noordkant van Cirta bevind zich een gebied met veel middeleeuwse weerkerken (vestingkerken)sommige van de prachtige gebouwen zijn te bezoeken. Deze kerken bevinden zich ook vaak in vergeten dorpjes is het heuvelgebied van Transilvanie en zijn zeker een bezoek waard. Deze omgeving is is een heuvelachtig landschap dat ook geschikt is om per fiets van de schitterende natuur te genieten fiets/wandel routes zijn verkrijgbaar bij de receptie.


Steden.

In de middeleeuwse steden zoals Sibiu, Brasov, Medias en Sighisoara heeft u de kans om een uniek stukje van Europa te zien. Deze steden hebben een stadhart dat u terug brengt in de 14e/16e eeuw, schitterende gebouwen en mooie soms onverwachte steegjes pleinen en parken. De steden zijn uitstekend geschikt voor een stadswandeling maar ook kunt u op de diverse terrasjes heerlijk genieten van de sfeer die deze steden uitstralen.